Ihana Pälkäne - ohjelma

Ihana Pälkäne -suurtapahtuman ohjelmasta on tulossa huikea!

Luvassa on yli sadan näytteilleasettajan lisäksi taidetta, viihdettä, muotia, paneelikeskustelu, haastatteluja sekä teräviä puheita. Honkasalin lavalla kuullaan puheita, haastatteluja ja musiikkia sekä nähdään ainkain piilohahmojen haastatteluja ja upea pukunäytös.

Ohjelmaa näytteilleasettajien osastoilla

Katso näytteilleasettajakartta Ihana Pälkäne -lehden keskiaukeamalta. Lavoilla esitettävien ohjelmien ja työpajojen lisäksi näytteilleasettajien osastoilla on paljon nähtävää ja koettavaa. Tarkempi ohjelma ja mahdolliset maksut selviävät kultakin osastolta. Luvassa on ainakin hyvinvointiin liittyviä mittauksia ja hoitokokeiluja, Kukkian Haukkujen Match show ja reserviläisyhdistysten ekoaseammuntaa.

Lapsille on tarjolla muun muassa AiKa ry:n satuteltta, MLL-yhdistysten pomppulinna sekä KR Team ry:n ja Kaukkalan Ratsastajien talutusratsastusta. Rokkiliiterin yhteydessä on ilmainen lapsiparkki, jonka järjestää Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistys.

Tutustu myös tapahtuman vähän erilaisiin "suojelijoihin", piilohahmoihin!

Ohjelmaa Honkasalissa

Klo 11: Kunnanjohtaja Pauliina Pikan avauspuhe, musiikkia Eveliina Virtanen, piilohahmojen haastatteluja

Klo 12: Haastattelussa Matias Hilden, musiikkia Pälkäneen Musiikkiteatteri, pälkäneläisyhdistysten yhteinen pukunäytös

klo 13: Miksi Pälkäne on ihana -paneelikeskustelu, musiikkia PätBoys, piilohahmojen haastatteluja

Klo 15: Haastattelussa Piritta Ruokonen, musiikkia Hanne-Reetta Ojala ja Eveliina Sydänlähde, piilohahmojen haastatteluja klo piilohahmonäyttelijöiden paljastaminen

 

Ohjelmaa Rokkiliiterissä

Klo 10.30: Lastenlauluvartti: Marja Lepistö, Eveliina Sydänlähde ja Janne Vesto. Pälkäneen seurakunta

Klo 11.30: Tanssinäytös, Oona Hyötyläinen

Klo 13.30: Kranssipaja, Kranssit.fi ja rautalankapaja, Spirraali

Klo 14.30: Musiikkia, Pälkäneen Musiikkiteatteri ja muotinäytös, Fiina

Klo 16: Musiikkia, Katukappelin Tuki ry

Kukkian haukut

Runsaasti ohjelmaa, nähtävää ja koettavaa lapsille

Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsä -kyläyhdistys ja Aika ry eli AItoon-Kaukkalan kyläyhdistys tuovat kumpikin omat ohjelmansa perheille ja lapsille.

- Meillä on yhdistyksemme aktiiveissa lasten kanssa työkseen toimivia ammattilaisia, joten haluamme järjestää Ihana Pälkäne -tapahtumaan ilmaisen puuhapisteen lapsille. Se on avoinna klo 10-15 ja siellä on ohjattua toimintaa ja leikkiä tarvikkeineen, Elina Harjula Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsä -kyläyhdistyksestä kertoo.

Aika ry puolestaan toteuttaa Satuteltan, jossa Elina Grönvall,pitää satutuokion kerran tunnissa. Grönvall sai viime vuonna Vuoden lukuteko -palkinnon.
 
- Satuhetkien kohderyhmänä ovat pienet lapset sekä 1-2 luokkalaiset. Lapset voivat osallistua joko vanhempien kanssa tai ilman. Muistoksi jokainen lapsi saa pienen käsintehdyn muiston, Maija Leppälä Aika ry:stä kertoo.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistykset järjestävät tapatumavieraille pomppulinnan, Kostian Kahlaajan mobiiliradan. Näytteilleasettajaksi on tulossa myös glittertatuointeja ja kasvokimalteita tarjoava yritys. Pälkäneen seurakunta järjestää Rokkiliiterissä lastenlauluvartin.

Lapsia vetävät todennäköisesti puoleensa myös Vimmu-Aspilan tilan vasikat ja Kukkian Haukkujen koirat.

Hanne-Reetta Ojala

Musiikkia, musiikkia!

Musiikkia ovat esittämässä pälkäneläiset PätBoys, Eveliina Virtanen, Pälkäneen Musiikkiteatteri sekä Hanne-Reetta Ojala. 

PätBoys on kolmen nuoren veljeksen, Risto, Martti ja Aleksi Pätiälän yhtye, jonka svengissä on viihdytty hyvin jo ainakin toreilla ja yrittäjäjuhlissa. Risto soittaa kitaraa, Martti bassoa ja Aleksi haronikkaa sekä viulua. Taidolla.

Hanne-Reetta Ojala tuo tapahtumaan voimaballadeja, joita hän on viimeksi esittänyt Voice of Finlandissa juuri päättyneellä kaudella. Ojalaa tulee säestämään Eveliina Sydänlähde.

Kuva: Jarmo Salonen

Pyry ja Kalle Vaismaa

Juontajat luovat tunnelmaa

Ihana Pälkäne -suurtapahtuman juontajina toimivat Kalle ja Pyry Vaismaa. Pätevä ja erinomaisella paikallistuntemuksella varustettu juontajakaksikkomme takaa sen, että yleisö viihtyy, esiintyjät saavat keskittyä omaan osuuteensa ja näytteilleasettajat saavat ansaitsemaansa huomiota.

Kalle Vaismaa on kokenut juontaja ja hänet tunnetaan sujuvasta supliikistaan, vaikka työkseen mies tekeekin ihan muuta. Vaismaa on infra-alan digitalisaation professonina Tampereen yliopistossa.

Pyry on filosofian opiskelija, joka on vuonna 2019 palkittu Pikku-Finlandialla.Pyry on niittänyt mainetta myös Anssin Kaupan videotarinoiden käsikirjoittajana ja ohjaajana.

Kalle ja Pyry toimivat koko tapahtuman ajan juontotehtävissä Honkasalin lavalla ja vierailevat mahdollisesti myös Rokkiliiterissä.